Anslut till turné

Skapa turné
 • Rensa filter
 • Mikael Godée-Eve Beuvens Quartet

  2020-04-04 - 2020-04-05
  Nutida jazzmusik med toppmusiker. Tillåtande samspel, sinnrika melodier och improvisationer på världsnivå. Mikael Godée är välkänd svensk jazzmusiker som återfinns i band som Änglaspel och Corpo. Eve Beuvens är en av Belgiens mest intressanta jazzmusiker med sitt intelligenta och nyskapande sätt att musicera. I det musikaliska mötet mellan dem uppstår det något alldeles speciellt och vackert som förstärks tillsammans med de karismatiska och lyhörda musikerna Johan Birgenius och Magnus Bergström.
  Skapad av: Maria Rylander
 • Hildegunn Øiseth

  2020-04-16 - 2020-04-18
  Hildegunn Øiseth plays on the horn that never runs dry, distinct and with a personal gusto that makes both untested and classic refrains quiver like new creations. After many years of traveling with her horn as companion in Africa, Asia and the Middle East, she returns home and allows the trumpet to sound playfully liberated.
  Skapad av: Maria Rylander
 • XTC

  2020-11-17 - 2020-11-28
  Experimentellt
  Skapad av: Jazz i Halmstad
 • Jorge Retamoza Quartet – jazz tango

  2021-02-24 - 2021-02-27
  Pris: 2000€ + boende + del i resor från Spanien. Jorge Retamoza är en framstående jazzsaxofonist från Argentina. Han har på djupet fört in saxofonen i den argentinska tangons tonspråk, med sitt spel och sina kompositioner. Det har sagts om hans musik: ”tango- och jazzelement som tillsammans skapar en ljudbild utan motstycke, ibland överväldigande”. Med sin kvartett målar Retamoza upp Buenos Aires färger genom den musik som mer än någon annan förknippas med staden, tango. Det enastående albumet ”Summit” av Astor Piazzolla och Gerry Mulligan är utgångspunkten för Jorge Retamozas utforskning av tangon. Bortom nostalgiska klichéer etablerar han en relation med jazzen och dessutom ger han plats för ett udda instrument i den orkestrala tangons liturgi, saxofonen. Han har spelat med såväl kammarmusiker som stora orkestrar och turnerar över hela världen med sin tangojazz. Jorge Retamoza Quartet bjuder på en unik upplevelse när bandoneon, kontrabas och piano, smälts samman med det uttrycksfulla och kraftfulla soundet från barytonsaxofonen. Rytm och harmoni prioriteras framför melodin och musiken pockar på uppmärksamhet. Den är full av finesser, nerv och intensitet som en kärleksaffär mellan jazz och tango.
  Skapad av: Mix Musik